Nauczyciel to byl kiedys,obecnie to zwykli pracownicy zawaleni papierami,zalezni od chumoru dyrekcj.
Proponuję podziękować zdalnie: zadzwonić i podziękować. ;) Bo - wicie, rozumicie - podczas podziękowań "face to face", to można covida przenosić, tako rzecze kowidologia.
Jestem nauczycielką i proszę się nie nakręcać. Żadna biżuteria, klejnoty to od męża dostaję i dzieci ze szkoły nie mają obowiązku niczego materialnego mi dawać. Słowo wystarczy - a własnoręcznie wykonany mój portret - toż to szał radości dla mnie - kocham swoją pracę. Pozdrowienia dla wszystkich uczniów.
Nauczyciel ma.pensję którą dostaje za swoją pracę. Nie rozumiem dlaczego trzeba dodatkowo dziękować...tym bardziej za dwa lata zdalnego.
Tak jak w każdym zawodzie.... za dobrze wykonaną pracę podziękowania ustne i uścisk ręki. W młodszych klasach może być faktycznie jakis rysunek od ucznia.
Jak najlepiej podziękować nauczycielom? Oddalić się jak najszybciej po rozdaniu świadectw na odległość nie mniejszą niż dwa miesiące.
Najlepiej symbolicznie - kwiatek lub czekoladki, przedszkolaki i klasy 1-3 zamiast tego jakaś laurka własnoręcznie wykonana.
Dla tych, którzy napisali, że nauczyciel dostaje pensję i to powinno wystarczyć, chcę powiedzieć, że w wielu zawodach/pracach poza pensją można również otrzymać premię (uznaniową, roczną, świąteczną itp.), lub klient może zostawić napiwek czy to w restauracji czy u piercera, fryzjera. Więc według mnie te drobne upominki są właśnie czymś w rodzaju premii/napiwku. Nie są obowiązkowe - kto chce, to może dać, kto nie, nie musi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!